„Сремачки дивани“ – Сурдук

Аматерско позориште „ПЕПО КРСТО“ Сурдук

СРЕМАЧКИ ДИВАНИ

Режија: Душан Радојчић

Пете Федрасовске вечери у Малом Црнићу, одиграна је Комедија „Сремачки Дивани“ у извођењу Аматерског позоришта „Пепо Крсто“ из Сурдука, по сценарију и режији Душана Радојчића.
Негде у Срему половином прошлог века у кући домаћина Стеве и његове жене Лепосаве, освануо је важан дан. Очекивали су просце за своју ћерку Милану. Глумци су приказали време проводаџија, бегенисања, обичаја, сеоских трачева, и СРЕМАЧКИХ ДИВАНА.

Аматерско позориште „Пепо Kрсто” из Сурдука je једно младо али јако успешно позориште. Све је почело пре десет година када је сеоски учитељ оформио драмску секцију састављену од 20 талентованих ученика и ученица. Данас аматерско позориште може да се похвали многобројним наградама освојеним на фестивалима широм земље, али и сопственим – “Дани глуме”. Сурдучко аматерско позориште прешло је пут од једноставних до веома сложених позоришних представа. До сада су урадили осам представа а са некима од њих, Аматерско позориште “Пепо Kрсто” освојило је награде на фестивалима широм наше земље. Једна од њих је награда за костиме и најбољу
женску улогу на ДОПС-у Јагодини. Kао круна досадашњег рада, Аматерско позориште„Пепо Kрсто” покренуло је сопствени фестивал „Дани глуме” који је први пут одржан

2016. године. Kако каже Радојчић, током три дана фестивал аматерске трупе из наше земље гледало је преко 500 љубитеља позоришта.

Признање за глумачко остварење вечери припало је Симић Драгици, за успешно тумачење улоге Лепосаве.