Siroti mali hrčki – Mačvanski Prnjavor

Gordan Mihić: „SIROTI MALI HRČKI“
AP Doma Kulture Prnjavor – Mačvanski Prnjavor

U takmičarskom delu, a prema izmenjenoj satnici, malocrnićkoj publici i stručnom žiriju predstavili su se amateri iz Mačvanskog Prnjavora. Oni su izveli tekst Gordana Mihića „Siroti mali hrčki“, u režiji Ivana Tomaševića.

Priznanje žirija publike poneo je Dragutin Marković.

Dom kulture u Prnjavoru Mačvanskom, predstavlja središte kulturne delatnosti na ovom delu teritorije grada Šapca, odnosno u ovom delu Mačve. Veliki broj programa, rad kulturno -umetničke sekcije, mogućnost održavanja velikog broja različitih sadržaja od tribina, gostovanja, koncerata, izložbi i drugih sličnih dešavanja, čini ovaj hram kulture značajnim stecištem različitih sadržaja na
godišnjem nivou. Mihićev tekst, po kojem je Slobodan Šijan 2003. godine snimio istoimeni film (sa Borom Stjepanovićem i Petrom Božovićem u glavnim ulogama) je urnebesna komedija u kojoj se nižu neverovatni događaji koji mogu da zasmeju publiku do suza.

Dvojica službenika ministarstva koji buše kartice u podrumu i dosađuju se, započinju igru smišljanja najglupljih rečenica i potom zovu nasumice telefonom da te rečenice saoppšte, čime uspevaju da izazovu neverovatne situacije.

O PREDSTAVI „SIROTI MALI HRČKI“

Milisav Milenković : „Predstava ,,Siroti mali hrčki“ u izvođenju amatera iz Mačvanskog Prnjavora se nama dopala pre svega jer smo u toj predstavi prepoznali talenat. Prepoznali smo ta dva trula činovnika koji vekuju svoj vek i prepoznali smo svu tu pustoš njihovih života. ,,Siroti mali hrčki“ je komad koji je napisao Gordan Mihić, verovatno malo gledajući na Kafku i na Čehova. To nije
komad koji pruža velike šanse,on je više jedna dramaturška etida ali amateri iz Mačvanskog Prnjavora su to uradili duhovito i šarmantno. Ta dva činovnika su glavni likovi i nosioci cele radnje, postali su miljenici publike koja ih je lepo i toplo prihvatila.”