Сироти мали хрчки – Мачвански Прњавор

Гордан Михић: „СИРОТИ МАЛИ ХРЧКИ“
АП Дома Културе Прњавор – Мачвански Прњавор

У такмичарском делу, а према измењеној сатници, малоцрнићкој публици и стручном жирију представили су се аматери из Мачванског Прњавора. Они су извели текст Гордана Михића „Сироти мали хрчки“, у режији Ивана Томашевића.

Признање жирија публике понео је Драгутин Марковић.

Дом културе у Прњавору Мачванском, представља средиште културне делатности на овом делу територије града Шапца, односно у овом делу Мачве. Велики број програма, рад културно -уметничке секције, могућност одржавања великог броја различитих садржаја од трибина, гостовања, концерата, изложби и других сличних дешавања, чини овај храм културе значајним стециштем различитих садржаја на
годишњем нивоу. Михићев текст, по којем је Слободан Шијан 2003. године снимио истоимени филм (са Бором Стјепановићем и Петром Божовићем у главним улогама) је урнебесна комедија у којој се нижу невероватни догађаји који могу да засмеју публику до суза.

Двојица службеника министарства који буше картице у подруму и досађују се, започињу игру смишљања најглупљих реченица и потом зову насумице телефоном да те реченице саоппште, чиме успевају да изазову невероватне ситуације.

О ПРЕДСТАВИ „СИРОТИ МАЛИ ХРЧКИ“

Милисав Миленковић : „Представа ,,Сироти мали хрчки“ у извођењу аматера из Мачванског Прњавора се нама допала пре свега јер смо у тој представи препознали таленат. Препознали смо та два трула чиновника који векују свој век и препознали смо сву ту пустош њихових живота. ,,Сироти мали хрчки“ је комад који је написао Гордан Михић, вероватно мало гледајући на Кафку и на Чехова. То није
комад који пружа велике шансе,он је више једна драматуршка етида али аматери из Мачванског Прњавора су то урадили духовито и шармантно. Та два чиновника су главни ликови и носиоци целе радње, постали су миљеници публике која их је лепо и топло прихватила.”