Риба на дрвету – ОШ Св.Сава Пожаревац

Линда Малали Хант: „РИБА НА ДРВЕТУ“
Основна школа „Свети Сава“ Пожаревац

Најмлађа публика, који су чинили предшколци и ученици Основне школе „Моша Пијаде“,  видели су представу „Риба на дрвету“, у извођењу својих вршњака из Пожаревца.

Премијера представе „Риба на дрвету“ одржана је у 16 маја у Малој сали Центра за културу. Нова глумачка екипа на челу са Маријом Цакић поделила је са публиком свој таленат и покушала да скрене пажњу на своје вршњаке који нису прихваћени од околине, само зато што се разликују. Прича прати отуђеност и прилагођавање главне јунакиње Нађе, која покушава да сакрије свој проблем, као и одговор средине која различито реагује на њену посебност. Жеља екипе коју чине и ученици и наставници, је да њихова порука допре до сваког детета, јер сви су генијалци, а школа је право место да се та генијалност пронађе и пробуди. Режисер Слободан Јотић је адаптирао и драматизовао истоимени роман Линде Малали Хант, прилагодивши га навикама и потребама наше деце.

Реприза представе била је 22. маја на истом месту и том приликом је одржана трибина о овом проблему у организацији Секције педагога Браничевског и Подунавског округа.

Међународни дан писмености Основна школа „Свети Сава“ обележила је још једним извођењем позоришне представе „Риба на дрвету“ у Малој сали Центра за културу. Наша позоришна дружина покушала је да укаже на проблеме које ученици имају са писањем и читањем, али и да их охрабри и упути на школу као најбоље место за решавање тих проблема. Овај догађај испратиле су и камере РТС-а што ће
помоћи да се ова порука чује и ван позоришне сале.