Осми дан – Бања Лука

Јахим Тополе: „ОСМИ ДАН“
„ДИС ТЕАТАР“ Бања Лука

Сцена Фестивала драмских аматера села Србије, постала је богатија за још једно позоришно извођење. Комад Јахима Тополе „Осми дан“ ревијално су извели чланови „ДИС Театра“ из Бања Луке, у режији Новице Богдановића.

Признање жирија публике добио је Миодраг Лепир.

ДИС – Позориште младих је урбано, независно, савремено позориште смештено у простор Дома омладине у самом срцу Бања Луке. Позориште ДИС данас је позориште младих интелектуалаца, сцена која окупља уметнике свих профила и уметничке групе, дајући им продукцијске услуге, простор за игру, рад и уметничко усавршавање. За 25 година кроз ово позориште прошло је 700 глумаца. Данас их има преко 80 активних чланова, који делују у три ансамбла.

„Осми дан“ је лепршава љубавна прича „Шта је лепше него бити заљубљен?.. бити невероватно, неописиво заљубљен“ … Главни лик ове савремене приче је музичар Неле који живи сам у креативном нереду и поприлично упражњава своју слободу. Свако вече свира, живи пуним плућима и упознаје друге девојке. Ужива у томе што је сам и што може да ради шта жели без икаквих ограничења. Околности се мењају када упознаје „посебну“ девојку због којег му се читав Свемир окрене. А није тако изгледало у почетку. Осам дана за пут с краја на крај Свемира је прича коју публика, једноставно, обожава…