„Немушти језик“ je најбољa представa 7. Међународног фестивала Дечијих и омладинских позоришних представа у Јагодини

Извор „Блиц“

Најбоље представе 7. Међународног фестивала Дечијих и омладинских позоришних представа у Јагодини су „Немушти језик“ у извођењу ОАП „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића и „Бег“ у извођењу „ЦЕКОМ“ из Зрењанина, одлука је жирија који су чинили драмски уметници Милан Цаци Михаиловић и Олга Одановић, а у име града домаћина Јелена Павловић. Награде су додељене вечерас, последњег дана фестивала.

proglasenje

Додељене су награде за режију, главне женске и мушке улоге, епозоде, сценографију и костим, као и специјалне награде. Књижевнику Пеђи Трајковићу из Јагодине уручена је престижна награда „Селимир В. Милосављевић“, коју додељује међународни фестивал ДОПС.

Публика је у протеклих пет дана у дечијој селекцији видела представе „Лудо да не може бити луђе“ у извођењу Креативног студија „Чаролија“ из Новог Сада, награђени „Немушти језик“ ОАП „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића, „Породица Кременко“ по изведби Дома културе из Пријепоља, „Свињарева тајна“ коју су приказали КЦ „Градско позориште“ из Смедеревске Паланке и „Случај Саре Смит. Решен!“ коју је извео Драмски студио „Петар Пан“ из Крагујевца.

У омладинској селекцији били су награђени „Бег“ у извођењу „ЦЕКОМ“-а из Зрењанина, „Стаклена Менажерија“ коју су приредили чланови Дома културе „25. мај“ из Валандова у Македонији, „Вођа“ по изведби „ЦУГ театра“ из Врања, „Теенаге сторy – прича о одрастању“ коју су извели ДКЦ „Деци на дар“ из Новог Сада и „Животињска фарма“ у извођењу „Позоришне куће културе“ из Цеља у Словенији.