ГУСКА НА МЕСЕЦУ – Дечија сцена ОАП Мало Црниће

Стеван Пешић: ГУСКА НА МЕСЕЦУ
Дечија сцена ОАП „Бранислав Нушић“, Мало Црниће
18.10.2018.

Учетвртак, 18. октобра, у 12 часова, најмлађа публика 47. ФЕДРАС-а имала је прилику да погледа позоришну представу писца Стеван Пешића „Гуска на месецу“. Представу је режирао Дејан Цицмиловић , а у извео ју је разиграни ансамбл дечје сцене ОАП „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића.

Стеван Пешић (Доњи Ковиљ, 1939 – Београд, 1994) је био српски и југословенски писац и песник. Посебно је познат по својим путописима са Непала, Тибета и Шри Ланке. Иако је за живота објавио више књига, умро је у немаштини 1994. године у Београду. Пешић је углавном писао романе, путописе, поезију, драме и дела за децу. Од драма за децу издвајају се „Гуска на месецу“, „Град са зечјим ушима“ и „Кад је Дунав био млад“.

Награду жирија публике добио је Јован Николић.

Драмска секција ОШ „Моша Пијаде“ у Малом Црнићу 2006. прерасла је у дечју сцену ОАП „Бранислав Нушић“. Са учитељем Радишом Стојићевићем на кормилу, дечје позориште је са великим успехом играло је представе „Снежана и седам патуљака“, „Љубав побеђује“, „Капетан Џон Пиплфокс“, „Хилперик“, „Трапави змај“, „Плави зец слави рођендан“, „Краљевски фестивал“, „Чаробњак из Оза“. Освајачи су великог броја награда на фестивалима у Великом Градишту, Смедеревској Паланци, Убу, Голупцу Стефан Павловски, глумац дечје и велике сцене ОАП „Бранислав Нушић“ освајач је прве награде за мушку улогу на Међународном фестивалу дечјих и омладинских позоришних представа одржаном у Јагодини. Од прошле године, дечије позориште сарађује са Фуадом Табучићем у улози редитеља, који режира представе „Слуга двају господара“, „Немушти језик“, као и „Мушко-женски разговори“.