Белоцркванској публици на дар представа „Госпођа министарка“

 

Аутор: Јужни Банат

Белоцркванки по рођењу и у души Данијели Божичковић Радуловић, није било тешко да колеге из Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића „наговори“ да турнеја по Србији почне из места из ког је она потекла и кренула у свет. Ансамбл је одличном глумом одушевио публику и потпуно заслужено био награђиван алпаузима.

Деветнаесторо глумаца са редитељем Дејаном Цицмиловићем и комплетном сценографијом допутовало је у Белу Цркву из Малог Црнића. Љубитељима позоришта из Беле Цркве бесплатан улаз није толико битан, колико ентузијазам који треба видети и поштовати, а нарочито када је у трупи неко ко је вишеструко талентован као Данијела Божичковић Радуловић чији рад добро познају.

Глумачке бравуре свих чланова ансамбла праћене су бурним аплаузима, у појединим моментима није се знало да ли се ради о професионалном или аматерском позоришном ансамблу. Данијела, која је директорка библиотеке „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу, плодоносан писац и сликарка некада је била члан БАП, потом позоришта у Петровцу на Млави, наставила је да негује свој таленат и у Малом Црнићу.

– Мислим да је сан сваке глумице било да се тиме бави аматерски или професионално, да игра госпођу министарку. У овом класичном делу морали смо да се држимо суштине, али смо успели и да дамо лични печат. Веома сам задовољна јер сам се енергетски добро уклопила и два месеца свакодневних вишесатних проба готово да нисам осетила. Имала сам срећу да радим са одличним глумцима и изванредним редитељем који је извукао максимум из свих нас. Публика је одлично примила представу и подстицајно утицала на нас. Види се да у Белој Цркви постоји публика која зна да реагује у правом моменту и на правим местима, рекла је Данијела Божичковић Радуловић.

Више него заслужни за успех представе били су глумци Марија Ивић, Игор Миловановић, Мирослав Милутиновић, Валентино Ољача, Мирослав Митровић, Дијана Гржобић, Зоран Живковић, Ђино Јосић, Жељко Светомировић, Бојана Митровић, Тамара Јовановић, Иван Драгојловић, Миле Маринковић, Драгана Крстић Милутиновић, Љиљана Милановић, Милица Радовановић, Милош Ивић и Анђела Ћирковић.

Редитељ Дејан Цицмиловић је учествовао и са идејом за сценографију, у избору музике и костима за које је била задужена и Светлана Јенић. За музику је био задужен Стефан Павловски, за светло Јован Митић, сценографију је израдио Саша Мићковић. Организатор представе „Госпођа министарка“ је Центар за културу општине Мало Црниће.

Наредно гостовање заказано је за 19. мај у Српској Црњи.